Õhtusöögi retseptid

Taimetoitlase lasanje 

Angelica Udeküll, 5. mai 2009, 07:46
Taimetoitlase lasanjeFoto: Daisy Lappard
Täidise hulka võid lisada ka spinatilehti ja teisi endale maitsepäraseid lisandeid, ka seeni.

Kogus: kaheksale

Koostisosad
9 tk Lasanjeplaadid
100 g Mozzarella
TÄIDIS
300 g Suvikõrvits
100 g Sibul
1 tk Punane paprika
350 g Purustatud tomatid
3 sl Õli
2 tl Pune
sool, piprasegu
KASTE
7 dl Piim
2 sl nisujahu
1 sl Või
1 tl Sool
Valge pipar

Valmistamine
1.   Lõika suvikõrvits ja paprika viiludeks. Haki sibul.2.   Kuumuta pannil õli ja prae selles suvikõrvitsa- ja paprikaviilud. Maitsesta soola ja pipraga. 3.   Valmista tomatikaste. Prae pannil läbi sibul ja vala juurde purustatud tomatid. Lase kergelt haududa ja maitsesta pune, soola ja pipraga. 4.   Valmista valge bešamellkaste. Selleks sega jahu külma piima hulka ja kuumuta pidevalt segades keemiseni. 5.   Keeda kastet aeg-ajalt segades umbes viis minutit. Maitsesta soola ja valge pipraga.6.   Määri kandiline ahjuvorm võiga. 7.   Tõsta vormi põhja veidi bešamellkastet ja aseta selle peale lasanjeplaadid. Kata plaadid tomatikastmega ja selle peale tõsta taas lasanjeplaadid. Plaatidele laota kiht bešamellkastet, suvikõrvitsasegu, siis taas lasanjeplaadid ja bešamellkaste. 8.   Aseta küpsema 175-kraadisesse ahju kuni 50 minutiks.9.   Kümme minutit enne vormi valmimist raputa peale riivitud mozzarella ja lase ahjus sulada. # Mozzarella annab taimse toiduga kokku sobiva maheda maitse, aga võid kasutada ka tavalist riivitud juustu.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee