Klassikaline Eesti ühepajatoitFoto: Jaan Heinmaa
Lihatoidu retseptid
19. august 2009, 13:36

Klassikaline Eesti ühepajatoit (5)

Klassikaline Eesti pajaroog kodumaiste köögiviljadega maitseb hästi igal aastaajal.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
Ettevalmistusaeg 35 minutit + 1 tund ja 10 minutit hautamiseks

Koostisosad
600 g Kondiga veiseliha
300 g Suitsuliha (näiteks ribi)
1 tk Sibul
1 tk Väiksem valge peakapsas
1 - 1.5 l Vesi
6 tk Porgand
1 tk Kaalikas
6 tk Kartul
Sool
Või
hakitud maitserohelist

Valmistamine
Pruunista veiseliha potipõhjas võis. Tõsta potti suitsuliha, kooritud sibul ja sektoriteks lõigatud kapsas. Vala peale vesi ja hauta nõrgal kuumusel 25–30 minutit. Lisa kooritud ja tükeldatud porgandid ja kaalikas ning hauta veel 10 minutit. Lisa kooritud kartulid ja hauta veel 20 minutit. Maitsesta soolaga ja hauta veel 10 minutit, kuni köögiviljad on pehmed. Kaunista hakitud maitserohelisega.