Kartulipüreesupp
Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
9 keskmise suurusega kartulit (ühele inimesele u. 1,5 tk)
1L piima
3-4 porgandit
300g suitsuvorsti (suitsusinki)
2-3 sibulat
suhkurt, soola, muskaatpähklit
õli
Valmistamine
1. Koori kartulid ja lõika väiksemateks tükkideks ning pane keema. Vett pane nii, et see kataks kartulid. Lisa ka soola 2. Viiluta porgandid 3. Haki sibul 4. Lõika vorst väikesteks kuubikuteks 5. Kuumuta pannil õli, lisa porgandid, prae kergelt, lisa sibulad 6. Prae sibulaid ja porgandeid kergelt ning raputa peale suhkur (u. 1tl) (annab porgandile kuldse värvi ning mõnusa maitse) 7. Lisa suitsuvorst ning prae seni, kuni porgandid on pehmed 8. Kalla kartulitelt üleliigne vesi, kuid jäta keeduvett ka potti 9. Püreesta saumikseriga kartulid, lisa vähehaaval piim 10. Kui supp on paraja paksusega lisa praesegu ning püreesta edasi 11. Pane supp kergele tulele tagasi, kuumuta keemiseni 12. Riivi muskaatpählit supile ning sega Serveerida kohe.
Kommentaarid (0)