Linnuliha retseptid

Ahjuköögiviljad Aura-kalkuniga 

Indrek Kose, 13. november 2008, 08:33
Ahjuköögiviljad kalkunigaFoto: VALIO
Mõnus talvine roog, mille küpsemise juures ei pea pidevalt valvama. Tänu singile ja sinihallitusjuustule jääb kalkuniliha mahlane. Väherasvane kalkuniliha ja juurviljad on maitsev ja tervislik kooslus.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 tk Juurseller (väike)
1 tk Kaalikas (väike)
3 tk Kartul
1 tk Pastinaak
2 tk Porgand
2 küünt Küüslauk
1 pakk Valio maitsestatud toidukoor (3 juustu maitseline)
4 tk Kalkunifilee
125 g Valio Aura juust
4 viilu Prosciutto sink
50 g Valio Forte juust
MAITSESTAMISEKS
ürte, köömneid ja salveid

Valmistamine
1. Eelsoojenda ahi 200 kraadini. Puhasta ja tükelda juurviljad (kuju pole oluline), aseta tükeldatud juurviljad võiga määritud küpsetusvormi ning maitsesta soola ja pipraga. Vala peale toidukoor, puista vormi ka köömned ning küpseta ahjus u 30 minutit.
2. Samal ajal, kui juurviljad küpsevad, tee sisselõige kalkunifileedesse, maitsesta need soola ja pipraga ning täida juustu ja salveiga. Täidetud kalkunifileed kata singiviiludega.
3. Võta pool tundi küpsenud juurviljad ahjust, sega neid, et ka alumised kuubikud saaksid pruunistatud, aseta vormi ka kalkunitaskud ning küpseta veel 20-25 minutit.