Rooskapsa-frikadellihautisFoto: Jaan Heinmaa
Lihatoidu retseptid
16. november 2009, 14:35

Rooskapsa-frikadellihautis

Selles roas on kõike – nii liha kui ka rohkelt köögivilju.

Kogus: neljale
Valmistusaeg:
Ettevalmistusaeg 50 minutit + 15 minutit hautamiseks

Koostisosad
600 g Rooskapsas
2 tk Sibul
1 küüs Küüslauk
300 g konservmais
400 g Valged oad tomatikastmes
2 tk Porgand
2 sl Õli
250 g Hakkliha (veise- või sega-)
sool, must pipar
3 dl köögiviljapuljong
Tüümian
400 g Purustatud tomatid

Valmistamine
Pese ja puhasta kapsad, tee peale ristlõige ning keeda soolaga maitsestatudvees 15 minutit. Koori sibulad ja lõika õhukesteks viiludeks. Haki küüslauk. Nõruta mais ja oad. Koori porgandid ja lõika viiludeks. Kuumuta kastruli põhjas 1 sl õli ja pruunista selles sibul ja küüslauk. Sega hakklihaga ning maitsesta segu soola ja pipraga. Vormi väikesed pallid ja pruunista igast küljest kastruli põhjas õlis. Lisa puljong, tüümian, porgandid ja tükeldatud konservtomatid koos mahlaga. Hauta nõrgal kuumusel 10 minutit. Nõruta rooskapsad ning lisa koos maisi ja ubadega potti. Kuumuta 5 minutit. Maitsesta soola ja pipraga.