Prantsuse köök

Alsace'i sibula-peekonipirukas 

Toidutare, 7. november 2008, 08:47
Alsace'i sibula-peekonipirukas Jaan Heinmaa
Toekas külmema aja pirukas, sobib nii pidulauale kui argiõhtu kõhutäiteks. Suurepärane klaasikese valge veini kõrvale.

Kogus: kaheksale

Koostisosad
TAINAS
125 g Või
3 dl nisujahu
0.5 tl Sool
2 sl külm vesi
TÄIDIS
120 g toorsuitsupeekon
4 tk Suured sibulad
1 sl nisujahu
KATE
3 dl Rõõsk koor 10%
4 tk Muna
1 tl Sool
Must pipar
2 sl Hakitud värske tüümian

Valmistamine
Sega külm või jahu, soola ja veega ühtlaseks tainaks. Suru küpsetuspaberiga kaetud 26-18cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele ning pane pooleks tunniks külma. Lõika peekon ribadeks, pruunista pannil ja tõsta köögipaberile nõrguma. Koori sibulad, lõika õhukesteks viiludeks ja kuumuta peekonirasvas madalal kuumusel läbipaistvaks (ära pruunista). Sega jahu ja peekonitükid sibula hulka ning lase jahtuda.Sega munad koorega ning maitsesta soola, pipra ja tüümianiga. Laota sibulasegu pirukapõhjale ja vala peale munasegu. Küpseta pirukat 200-kraadise ahju alumisel restil 40-50 minutit.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee