Mango-juustukookFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
4. november 2008, 13:47

Mango-juustukook

Mahedamaitselist mango-juustukooki on mugav valmistada igal aastaajal. Kui leiad poest mangopüree konservi, valmista kate sellega – tulemus on veelgi ehedam.

Koostisosad
PÕHI
150 g Digestive küpsised
75 g Või (sulatatud)
KATE
400 g maitsestamata toorjuust
400 g kohupiimapasta
1 dl Suhkur
2 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
4 tk Muna
1 sl Kartulijahu
2 purki (ca 840g) mangokompott või -püree
1 tk väiksest sidrunist pressitud mahl
TARRETIS
1 purk (420g) mangokompott
1 dl kompotisiirup
1 tk Sidrunist pressitud mahl
0.5 dl Tarretisesuhkur

Valmistamine
Purusta küpsised köögikombainis ja sega sulavõiga. Suru küpsetuspaberiga vooderdatud, 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja. Pane katte valmistamise ajaks külma. Vahusta toasoe toorjuust tavalise ja vanillsuhkru ning kohupiimapastaga. Lisa mikserdamist jätkates ükshaaval munad ja kartulijahu. Püreesta nõrutatud mangod, kui kasutad terveid kompotivilju. Lisa mangopüree toorjuustuvahule koos sidrunist pressitud mahlaga. Vala kate vormi küpsisepõhjale ning küpseta 160° juures 1 tund ja 15 minutit. Lase täielikult vormis jahtuda.
Tarretise tegemiseks aja siirup ja sidrunist pressitud mahl tuliseks. Sega hulka tarretisesuhkur, kuumuta keemiseni ja lase jahtuda. Kui segu hakkab vaikselt tarretuma, tõsta see kaunilt tordile laotud mangotükkide peale. Lase külmas tarduda 4 tundi.
Kogustest valmib 10 tk.