Spagetikook tomatikastmegaFoto: Jaan Heinmaa
Õhtusöögi retseptid
10. november 2008, 10:06

Spagetikook tomatikastmega

Spagetid valmivad imekiiresti, eriti kui kokkaja koju jõudes esimese asjana lülitab sisse elektrikannu ja laseb vajaliku keeduvee kärmelt kuumaks.

Kogus: ühele

Koostisosad
125 g Spagetid
1 tl Sool
Must pipar
1 tk Muna
1 dl Piim
Petersellilehed (hakitud)
1 sl Õli
100 g Riivjuust
TOMATIKASTE
2 purki Purustatud tomatid
Sibulapulber
küüslaugupulber
Must pipar
Basiilik (kuivatatud)
Sool
Õli

Valmistamine
Pane kastmeained väikesse paksupõhjalisse keedunõusse, kata kummulikeeratud sõelaga ja lase tasakesi podiseda. Aja 2 liitrit vett keema, lisa sool ja spagetid ning keeda neid umbes 8 minutit. Nõruta sõelal. Sega kõik muud ained kokku, kalla juurde spagetid ning sega hästi läbi. Kuumuta pannil õli ja tõsta sinna pool spagetisegust, vajuta lusikaga tasaseks. Raputa peale riivitud juust, kata ülejäänud spagetiseguga. Küpseta madalal kuumusel 8 minutit. Libista kook suurele vaagnale, pane pann, põhi üleval, vaagna peale ning keera koos ringi. Küpseta veel 8 minutit. Libista vaagnale ja lõika neljaks. Serveeri koos kuuma kastmega.