Hommikusöögi retseptid

Pliinid täisterajahuga 

Maire Suitsu, 17. veebruar 2011, 09:07
TäisterapliinidFoto: Rene Riisalu
Täisteraversioon pliinidest - vene õigeusuliste lihtsatest pärmipannkookidest

Kogus: ühele

Koostisosad
25 g Presspärmi
5 dl Käesooja piima
1 dl Maitsestamata jogurtit
3 dl täisteranisujahu või speltat
3 dl nisujahu
3 Muna
0.5 tl Soola
2 tl Suhkrut
1 dl Õli

Valmistamine
Lahusta pärm väheses käesoojas piimas. Lisa ülejäänud piim, jogurt ja täisterajahu või looduspoodides müüdav spelta. Jäta tainakauss 30 minutiks sooja ruumi. Sega seejärel juurde toasoojad munakollased, nisujahu, suhkur ja sool. Lase veel 30 minutit kerkida. Lõpuks klopi juurde õli ja kalla taina peale pehmeks vahuks mikserdatud munavalged ning tõsta alt ülespoole segamini.Prae õõnsustega pannil keskmisel kuumusel väikesed paksud koogid.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee