Kasutajate retseptid
5. veebruar 2005, 16:35

LÕHE-JUUSTUTASKU KEEDETUD MUSTJUURTEGA

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
500 g lõhefileed ( 4 tükki)
100 g sinihallitusjuustu
salveid
purustatud musta pipart
600 g mustjuuri
2 dl vahukoort
sidrunimahla
peterselli
küpsetamiseks.fooliumit

Valmistamine
1. Koori ja keeda tükeldatud mustjuured soolaga maistestatud vees. Lisa ka sidrunimahla, et mustjuured ei tumeneks. Keeda pehmeks ja kurna. 2. Lõika fileest sobivad portsjontükid. Lõika iga portsjontüki keskele sügav tasku, millesse pane juustutükid ning puista üle jahvatatud musta pipraga. 3. Aseta filee fooliumiga ahjuplaadile. Kata kala teise fooliumitükiga ning küpseta 200C juures 20 - 30 minutit. 4. Kuumuta vahukoor ning lisa sinna keedetud mustjuuretükid, maitsesta soolaga ja lisa peterselli.