Porrupirukas polentagaFoto: Daisy Lappard
Küpsetised
7. jaanuar 2011, 14:32

Porrupirukas polentaga

Eriline: Porrupiruka tainasse on segatud polentat ja kreemjat juustu.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
TAINAS
1 dl Polenta
2 dl Nisujahu
90 g Või
90 g Kreemjat juustu
TÄIDIS
50 g Või
2 tk Porrulauk
2 tk Muna
2 dl Rõõsk koor
0.5 tl Muskaatpähkel (jahvatatud)
100 g Sink

Valmistamine
1. Taina valmistamiseks sega nisujahu polentaga.
2. Haki jahude sisse või ja lisa juust ning sõtku tainas.
3. Pane tainas 30 minutiks külma.
4. Rulli külmast võetud tainas kahe küpsetuspaberi vahel õhukeseks ja tõsta 24 cm läbimõõduga lahtikäiva põhjaga küpsetusvormi.
5. Kata tainas küpsetuspaberi ja hernestega ning küpseta 190 kraadi juures 15 minutit. Seejärel eemalda paber ja herned ning küpseta veel 15 minutit.
6. Täidiseks haki porru ja kuumuta seda võis umbes kümme minutit (ära pruunista!).
7. Klopi omavahel segamini muna ja koor ning maitsesta segu muskaadi, pipra ja soolaga.
8. Tõsta eelküpsetatud tainale porru ja singiribad ning vala peale koore-munasegu.
9. Vähenda ahju kuumust 180 kraadini ja küpseta 30 minutit.