Kasutajate retseptid
2. veebruar 2005, 14:53

Juustupirukas

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
Alus
200 g võid või küpsetusmargariini
2 klaasi jahu
1 tl küpsetuspulbrit
pisut soola ja suhkrut
(Sobib ka tavaline muretaigen)
Täidis
350 g lisanditeta kodujuustu
100 g riivitud tugevamaitselist juustu
1/2 kl piima
4 muna
2 sl mannat
pizzamaitseainet
1 punane paprika (võib asendada hakitud kuuseriisikatega)

Valmistamine
Hakkida alustaigna ained kandikul pika noaga nii peeneks ja segamini kui võimalik. Raputada puru 26 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga kaetud vormi ja surud näppudega veidi kokku. Tekitada taignast 2,5 cm kõrgune sein vormi äärde. Täidiseks kloppida lahti munad, lisada juustud,hakitud paprika, maitseaine ja kõige lõpuks piim ja manna. Segada läbi ja valada põhjataignale (kate on toorelt küllaltki vedel) Küpsetada ahjus 180-200 kraadi juures umbes 40 minutit. Sobib hästi soojalt puljongi kõrvale, kuid on ka külmalt väga maitsev.