Sinepikattega lõhe ja karamellised köögiviljadFoto: Rene Riisalu
Kalatoitude retseptid
29. detsember 2010, 13:26

Sinepikattega lõhe ja karamellised köögiviljad

Selles retseptis täiendavad üksteise maitseid oivaliselt nii hõrk kalaliha, mõrkjas sinepikate kui ka üllatusena magusad köögiviljad.

Kogus: neljale

Koostisosad
500 g lõhefilee
veidi soola
0.5 tl piprasegu
1 spl Sidrunimahl
SINEPIKATE
2 spl Dijoni sinep
2 dl Maitsestamata jogurt
1 pott Basiilik (värske)
0.5 tl Piprasegu
KÖÖGIVILJAD
1 pakk 500g) külmutatud köögiviljasegu (näiteks suuremad porgandi-, brokoli-, lillkapsatükid)
0.5 dl Oliiviõli
0.5 dl Fariinsuhkur
veidi soola

Valmistamine
1. Kõigepealt valmista ette köögiviljad. Selleks sega omavahel oliiviõli ja fariinsuhkur, maitsesta vähese soolaga ja vala ahjuvormi tõstetud köögiviljadele.2. Aseta lõhefilee teise ahjuvormi ning maitsesta soola, piprasegu ja värskelt pressitud sidrunimahlaga.3. Sega kokku sinepikatteained ja jaga kate ühtlaselt kalale.4. Küpseta nii kala kui köögivilju 200-kraadises ahjus 20-25 minutit, kuni kala on küps ja köögiviljad kergelt karamellitud.