Küpsetised

Talvine porgandikook 

Toidutare, 27. detsember 2010, 14:19
Talvine porgandikookFoto: Jaan Heinmaa

Kogus: ühele

Koostisosad
5 dl jahu
2 tl Küpsetuspulber
4 tl Piparkoogimaitseaine
250 g küpsetusmargariin
3 dl Fariinsuhkur
2 dl suhkur
4 tk muna
0.5 kg porgand
2 dl noaga peenestatud pähklid
1 dl väikesed heledad rosinad

Valmistamine
Riivi puhastatud porgandid peene riiviga. Sõelu jahu kaussi, sega juurde küpsetuspulber ja piparkoogimaitseaine. Vahusta pehme margariin mikseriga kohevaks, kalla edasi mikserdades portsjonite kaupa juurde mõlemad suhkrud. Lisa ükshaaval toasoojad munad. Sega lusikaga hulka jahu, seejärel riivitud porgand, pähklid ja rosinad. Tõsta tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 25 x 25 cm suurusesse vormi ning küpseta ahju keskosas 175° juures 50 minutit. Kook on valmis, kui selle keskele torgatud puust tikk jääb puhtaks ning tainas lööb vormi servade küljest lahti. Aseta pann 15 minutiks restile jahtuma, et õhk saaks liikuda ka vormi all. Tõsta või kummuta kook välja ja lase täielikult jahtuda; lõika kandilisteks tükkideks ning puista need tuhksuhkruga üle. Jahtunud koogi võid soovi korral ka sisse pakkida ja külmutada.