Küpsetatud pardikoivad apelsinikastmesFoto: Jaan Heinmaa
Linnuliha retseptid
21. detsember 2010, 08:32

Küpsetatud pardikoivad apelsinikastmes

Lihtsalt valmiv pardikoivahautis, mille juurde sobib pakkuda ürtidega ahjukartuleid või -köögivilju.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
20 minutit + 1 tund ahjus

Koostisosad
1 kg Pardikoivad
2 spl Valge veini äädikas
3 spl Hele Muscovado suhkur
1.5 dl Kanapuljong
2 tk apelsini riivitud koor ja pressitud mahl
3 spl tsitrusliköör (Cointreau)
1 tk Kaneelikoor
sool, must pipar

Valmistamine
Sega äädikas, suhkur, puljong, apelsinikoor ja -mahl, liköör, kaneelikoor, sool ja pipar. Pane pardikoivad ahjuvormi ning vala kaste peale. Küpseta ahjus 200'C juures 1 tund.
Serveeri koos keedetud riisi või kartulitega.