Lõhefilee sinepi ja meegaFoto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
21. detsember 2010, 08:31

Lõhefilee sinepi ja meega

Sinepi pisut vürtsikas mekk ja mee magusus teevad lõhest hõrgu roa, ms sobib väga hästi pidulikumaks puhuks.

Kogus: neljale

Koostisosad
1 tk nahaga lõhefilee (800g-1kg)
3 spl meesinep (Felix)
1 spl vedel mesi
1 tl peen meresool
0.5 tl purustatud pipar
1 spl Rosépipar
1 dl hakitud roheline sibul
või murulauku

Valmistamine
Aseta lõhefilee küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, nahaga pool all, ja puista üle soolaga.
Määri fileetükile kõigepealt sinepit ja siis mett, kuid võid sinepi ja meega ka eelnevalt segada ning siis kalale määrida. Puista peale purustatud pipar ja pane 200-kraadisesse ahju küpsema. Küpseta 15-20 minutit, olenevalt kalatüki paksusest. Tõsta kala ahjust välja ning puista üle roseepipra ja rohelise sibulaga. Lase hetk enne lauale andmist puhata, piisab 2-3 minutist.