Eesti köök

Suitsukoot kapsa ja vorstidega 

Harri Ilves, 21. detsember 2010 08:31
Suitsukoot kapsa ja vorstidegaFoto: Jaan Heinmaa
Mehine kõhutäis suitsukoodi, krakovi vorsti, värske ja hapukapsaga. Varu valmistamiseks ka mehiselt aega!

Kogus: ühele

Koostisosad
1 tk Sea suitsukoot
300 g peekon
300 g Krakovi (poolsuitsu)vorst
1.5 kg värske kapsas
1 kg hapukapsas
4 spl terav ketšup
4 lehte loorber
soola

Valmistamine
Pane suitsukoot külma veega keema ja korja vaht. Keeda madalal kuumusel 2 tundi. 10 minutit enne keetmise lõpetamist lisa loorber.
Lõika peekon väikesteks kuubikuteks ja prae, kuni liha on pruunistunud. Lisa vorstilõigud ja kuumuta veel mõni minut. Kata pann kaanega ja tõsta tulelt.
Lõika värske kapsas peeneks ja maitsesta (kapsast kergelt muljudes) soolaga.
Sega ahjuvormis värske ja hapukapsas ning vala peale 2 dl koodi keetmisel saadud puljongit. Lase kapsal 5 minutit seista.
Lisa ketšup, vorst ja liha ning sega. Küpseta 180-kraadises ahjus 20 minutit. Sega aeg-ajalt, et kapsas pealt ei pruunistuks. Tõsta kapsa peale koot ja küpseta veel 20 minutit. Kui vaja, maitsesta veel soolaga.