Küpsetised

Pitsarull 

Lia Virkus, 29. aprill 2009, 06:29
Pitsarull Jaan Heinmaa
Traditsioonilisele pitsale on antud uus vorm. Uues kuues küpsetis jääb mahlane ja seda saab süüa ka näpu vahelt, eriti hea on see ahjusoojana. Pitsarulli täidiseks võivad olla traditsioonilise pitsa katteained, kuid mitte liiga suurte tükkidena või liiga vedelal kujul.

Kogus: kaheksale

Koostisosad
25 g Presspärm
1 tl Sool
2 sl Suhkur
2.5 dl Soe vesi
1 tk Muna
0.5 dl Õli
8 dl Jahu
TÄIDIS
400 g Hakkliha
1 tk Sibul
sool, pipar
Pitsamaitseaine
1 väike purk (227g) Ananass (purustatud)
300 g Riivjuust
Ketšupit

Valmistamine
Sega toasoe pärm soola ja suhkruga vedelaks. Lisa soe vesi, muna, õli ja jahu. Sega segamini ja sõtku seni, kuni saad ühtlase tainapalli. Vajadusel lisa veel jahu. Jäta 1 tunniks sooja rätiku alla kerkima. Kuumuta ahi 200 kraadini. Täidise tegemiseks prae lahtinäpitud hakkliha pannil koos hakitud sibulaga. Maitsesta soola, pipra ja pitsamaitseainega. Rulli tainas ristkülikuks ja määri peale ketšupit. Siis jaota õhukese kihina peale hakkliha, purustatud ananass ja 2/3 riivjuustust. Keera tainas rulli ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Puista peale ülejäänud riivjuust. Küpseta 20 minutit või kuni pitsarull on saanud kauni kuldkollase värvi. Pintselda pitsarull veega üle ja jäta hetkeks rätiku alla jahtuma.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee