Magusamaitseline marineeritud küüslauk
Kogus: ühele
Koostisosad
1 kg Puhastatud küüslauguküüned
MARINAAD
1 l Kange hibiskusetee (tugeva roosa tooniga) või vesi
7 sl Suhkur
0.5 tl Jäme keedusool
6 sl Äädikas 30%
2 tl (kuhjaga) Rosépipar
2 tl Hakitud melissilehti
7 tera Vürts
SOOVI KORRAL LISA HOIDISESSE
küüslaugu õisikunutte (koos 5-10cm pikkuse varrega)
Valmistamine
Et küüslauguküüsi oleks hõlpsam puhastada, leota neid kõigepealt 10–15 minutit kuumas vees. Lõika õhukeselt ära kannaosad ja eemalda siis koor. (Küüslaugu õisikunuttidelt ära kattelehti eemalda ega tütarsibulaid üksteisest eralda, nii annavad need hoidisele kaunima välimuse.)
Keeda valmis marinaad. Pane potti marinaadi sisse kiht küüslauguküüsi (ja õisikunutte) ning kuumuta tasasel tulel 1 minut. Tõsta need kohe väikestesse purkidesse (või pudelikestesse). Tee nii ka ülejäänud küüslauguga. Seejärel keeda marinaad veel kord läbi ja vala kuumalt purkidesse. Kaaneta korralikult ning säilita jahedas.
Hoidis on kasutamisvalmis umbes kahe nädala pärast.
NB! Ära kohku marinaadi esialgsest kangusest – paari nädalaga selle maitse maheneb! Samuti arvesta, et ajapikku kaotab hibiskuseteest valmistatud marinaad oma roosa värvuse.
Kogustest valmib 2 liitrit hoidist.
Kommentaarid (0)