Šokolaadikook pekaanpähklitegaFoto: Daisy Lappard
Nädala kook
17. mai 2010, 10:33

Šokolaadikook pekaanpähklitega

Pekaanpähklid meenutavad välimuselt ja veidi ka maitselt Kreeka pähkleid, nii võid neid küpsetistes omavahel ka asendada.

Kogus: kaheksale

Koostisosad
2 tk muna
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
veidi soola
170 g pekaanpähklid
55 g nisujahu
125 g Vahtrasiirup
50 g suhkur
45 g või
85 g Tume šokolaad

Valmistamine
1.  Vahusta munad vanillisuhkruga ja lisa sool.2.  Sega eraldi kausis pähklid ja jahu.3.  Lase potis koos keema suhkur ja siirup. 4.  Eemalda pott tulelt ja lisa šokolaad ning või. Sega, kuni komponendid on ühtlaselt sulanud ja segunenud. 5.  Lisa šokolaadisegule munamass ja pähkli-jahusegu.6.  Kata ahjuplaat (mõõtudega 20x30 cm) küpsetuspaberiga ja kata plaat ühtlaselt tainaga. Küpseta 170 kraadi juures 35 minutit.7.  Lase jahtuda ja lõika ruudukujulised portsjonid.# Soovi korral võid igale koogiruudule ahjust välja võttes suruda kaunistuseks peale veel ühe pekaanpähkli.