Nädala kook

Šokolaadikook pekaanpähklitega 

Angelica Udeküll, 17. mai 2010, 10:33
Šokolaadikook pekaanpähklitegaFoto: Daisy Lappard
Pekaanpähklid meenutavad välimuselt ja veidi ka maitselt Kreeka pähkleid, nii võid neid küpsetistes omavahel ka asendada.

Kogus: kaheksale

Koostisosad
2 tk muna
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
veidi soola
170 g pekaanpähklid
55 g nisujahu
125 g Vahtrasiirup
50 g suhkur
45 g või
85 g Tume šokolaad

Valmistamine
1.  Vahusta munad vanillisuhkruga ja lisa sool.2.  Sega eraldi kausis pähklid ja jahu.3.  Lase potis koos keema suhkur ja siirup. 4.  Eemalda pott tulelt ja lisa šokolaad ning või. Sega, kuni komponendid on ühtlaselt sulanud ja segunenud. 5.  Lisa šokolaadisegule munamass ja pähkli-jahusegu.6.  Kata ahjuplaat (mõõtudega 20x30 cm) küpsetuspaberiga ja kata plaat ühtlaselt tainaga. Küpseta 170 kraadi juures 35 minutit.7.  Lase jahtuda ja lõika ruudukujulised portsjonid.# Soovi korral võid igale koogiruudule ahjust välja võttes suruda kaunistuseks peale veel ühe pekaanpähkli.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee