Küpsetised

Tuunikalapitsa ahjupannkoogitainast põhjal 

Toidutare, 3. mai 2010 19:28
Tuunikalapitsa ahjupannkoogitainast põhjal Foto: Jaan Heinmaa
Selle pannipitsa põhjaks on soomlaste ahjupannkook, mis valmib tavalisest pannkoogitainast. Katteks kasuta tuunikala tomatis või vees, olenevalt sellest, millist maitset eelistad.

Kogus: ühele

Koostisosad
TAINAS
3 tk muna
2.5 dl piim
1.5 dl jahu
0.5 tl sool
1 spl Pitsamaitseaine
KATE
1 krp (185g) tuunikala tomatis (või vees)
1 tk sibul
1 spl õli
1 tk pisike punane paprika
1.5 dl Riivjuust
1 spl Pitsamaitseaine

Valmistamine
Kuumuta ahi 200 kraadini. Vahusta munad, lisa kogu jahu ja veidi piima ning mikserda, kuni kõik jahutombud on kadunud. Sega sisse sool ja ülejäänud piim. Jäta tainas 20 minutiks valmima. Kalla tainas õliga määritud 26 cm läbimõõduga pirukavormi. Küpseta 15 minutit. Viiluta sibul. Kuumuta pannil õli ja pruunista sibulaviile mõni minut. Jaga poolküpsenud ahjupannkoogi pinnale nõrutatud kalakonserv, sibulaviilud ja hakitud paprika. Raputa peale pitsamaitseaine ja riivjuust. Küpseta veel 15 minutit.