Küpsetised

Hakklihapitsa kohupiimatainal 

Toidutare, 7. jaanuar 2011 11:02
Hakklihapitsa kohupiimatainalFoto: Jaan Heinmaa
Selle pitsa põhi on tehtud rasvainet lisamata – kohupiimatainal. Kui kasutad kattes veise- või kalkunihakkliha, saad väherasvase plaadipitsa.

Kogus: ühele

Koostisosad
PÕHI
250 g Kohupiim
3 tk muna
1 dl nisujahu
2 tl Küpsetuspulber
1 tl sool
KATE
5 tk tomat
200 g veise- või kalkunihakkiha
sool, pipar
200 g Šampinjonid
100 g Riivjuust
2 -3 dl meelepärane pitsakaste või salsa või marinara kaste
2 -3 tl Pitsamaitseaine

Valmistamine
Põhja tegemiseks sega kohupiim munadega. Teises kausis sega kuivained. Seejärel sega kõik kokku ühtlaseks tainaks. Kata 35x27 cm ahjuplaat küpsetuspaberi ja suru tainas märja käega plaadile laiali. Kuumuta ahi 225 kraadini. Pruunista hakkliha pannil, maitsesta soola-pipraga ja tõsta pannilt ära. Pruunista samas ka viilutatud šampinjonid. Määri tainale kiht salsat või tomatikastet. Laota peale hakkliha ja seened. Maitsesta pitsamaitseainega. Raputa üle riivjuustuga ja laota peale tomativiilud. Jahvata tomatitele veidi soola ja pipart. Küpseta 20–30 minutit, kuni pitsa on pealt kaunilt kuldpruun. Kogustest valmib 1 plaadipitsa.