PepperonipitsaFoto: Jaan Heinmaa
Itaalia köök
13. juuni 2010, 05:02

Pepperonipitsa

Itaallased kasutavad selles pitsas pepperoni vorsti, mis on nagu suitsuvorst, kuid väga vürtsikas. See variant salaamiga on toitev ja rammus. Omapärast maitset lisab päikesekuivatatud tomat. Kogustest valmib 1 suur või 2 väiksemat pitsat.

Kogus: ühele

Koostisosad
1/3 kogust pitsatainast
1/2 kogust marinara kastet
200 g Mozzarella
100 g Salaami
6 tk päikesekuivatatud tomatid õlis
1 tl Basiilik (kuivatatud)

Valmistamine
1. Kuumuta ahi 250 kraadini. Vormi tainas käte vahel või rulli veidi jahusel laual ümmarguseks umbes 30 cm läbimõõduga kettaks.
2. Tõsta ahjuplaadile. Määri peale kaste. Kata riivjuustuga. Lao ringikujuliselt peale salaami. Nõruta päikesekuivatatud tomatid õlist ja lõika ribadeks. Puista kõige peale tomatid ja hakitud (või kuivatatud) basiilik. Küpseta ahjus 10–15 minutit.

Pitsataina retsept
Marinara kastme retsept