Gluteenivabad retseptid
3. mai 2010, 09:56

Riisi-kohupiimavorm

Mõnus argiõhtune vormiroog, mis maitseb imehästi vaarikakisselliga. Mugav valmistada, kui eelmisel päeval on alles jäänud riisiputru.

Kogus: kuuele

Koostisosad
1 dl Pudruriis
5 dl vesi
1 dl Rosinad
2 dl suhkur
400 g Kohupiim
3 tk muna
2 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
1 dl Hapukoor
1 spl või vormi määrimiseks

Valmistamine
Keeda rosinatega riisipuder ja lase pisut jahtuda. Vahusta munad suhkrutega ning lisa koos kohupiima ja hapukoorega jahtunud riisipudrule. Sega ja tõsta võiga määritud ahjuvormi. Küpseta 200-kraadises ahjus 20-30 minutit, kuni vorm on pealt kaunilt kuldkollane. Serveeri kisselliga.