Räim vürtsikas kastmesFoto: Daisy Lappard
Kalatoitude retseptid
20. aprill 2012, 06:27

Räim vürtsikas kastmes

Kastmes räimed sobivad söömiseks nii soojalt keedukartulitega kui ka külmalt leivakattena. Kastmesse võid lisada ka porgandit, peale puistata juustu jms.

Kogus: kolmele

Koostisosad
375 g Räimefileed
200 g salsakaste
40 g Porrulauk
õli
petersell
pune
sool, pipar
suhkur

Valmistamine
1.  Puhasta räimefileed ja loputa need voolava vee all.2.  Haki porru ja kuumuta pannil õli sees läbi.3.  Aseta praetud porru ahjuvormi.4.  Aseta räimed taldrikule, maitsesta.5.  Keera räimed rulli ja aseta ka vormi.6.  Vala peale salsakaste.7.  Kata vorm fooliumiga ja küpseta ahjus 180 kraadi juures umbes pool tundi.Salsakastmeid on nii mahedamaid kui ka teravamaid, soovi korral võid kastme valmistada ka tavalisest tomati- või pastakastmest.