Sealiha ploomikastmesFoto: Ajakirjade Kirjastus
Lihatoidu retseptid
22. september 2011, 05:50

Sealiha ploomikastmes

Aasiapärane vokitud roog sealihast.

Kogus: neljale

Koostisosad
3 sl Õli
2 küünt Küüslauk
1 tk Sibul
500 g Sealiha
2 sl Maisitärklis
1 tl Sool
0.5 tl Must pipar
3 sl Ploomikaste
1 sl Sojakaste
2 tl Hoisin-kaste
SERVEERIMISEKS
Riis (keedetud)

Valmistamine
Kuumuta vokkimispannil 1sl õli ja prae selles hakituid küüslauku ja viilutatud sibulat. Tõsta taldrikule. Lõika liha ristikiudu õhukesteks ribadeks ja veereta lihatükke maisitärklises. Pane pannile ülejäänud õli ja kuumuta. Pruunista liha kahes jaos, maitsesta soola ja pipraga. Vala küpsenud lihale ploomikaste, sojakaste, hoisin-kaste, sibul ja küüslauk. Sega läbi ja serveeri kohe keedetud riisiga.