MakroonidFoto: Jaan Heinmaa
Prantsuse köök
23. jaanuar 2009, 08:40

Makroonid

Õhulised mandli- või pähkliküpsised, mille tainas ei sisalda jahu. Neid vanilli-, kakao-, maasika-, sidruni- või pistaatsiamaitselisi küpsiseid valmistavad ühtviisi hästi nii itaallased, prantslased kui ka šveitslased.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 tk Munavalge
1 tl Fariinsuhkur
1 dl Mandlid (jahvatatud)
1.5 dl Tuhksuhkur
1 sl Kakaopulber
KREEM
100 g mõrušokolaad
0.5 dl Vahukoor

Valmistamine
Vahusta munavalge kohevaks vahuks. Lisa fariinsuhkur ja vahusta veel veidi. Sega omavahel mandlijahu, tuhksuhkur ja kakaopulber. Lisa munavalgevahule ja sega ühtlaseks. Pritsi kondiitripritsiga või tõsta teelusikaga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile 3 cm läbimõõduga pätsikesed. Jäta pätsikeste vahele piisavalt ruumi, et need ahjus kokku ei küpseks, ning lase neil enne küpsetamist 10 minutit ahjuplaadil seista. Küpseta 180-kraadises ahjus 10 minutit. Jahuta täielikult ahjuplaadil.Kreemi tegemiseks sulata šokolaad ja vahukoor, sega ühtlaseks ning jahuta. Kui kreem on paksenenud, määri kahe küpsise vahele 1 tl kreemi ja suru õrnalt kokku.Kogustest valmib 15 tk.