Ürdi-kohupiimamääreFoto: Jaan Heinmaa
Võileivade retseptid
20. juuni 2010, 20:25

Ürdi-kohupiimamääre

Kümne minutiga segad valmis maitsva ja tervisliku määrde tumedale rukkileivale või ka krõbedale valge saiale. Lase ürtidel veerand tundi maitsestuda. Soovi korral lisa küüslauku või koriandrit. Serveeri määret suvel külmana ja talvel toasoojana.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Valmistamisaeg 10 minutit +15 minutit maitsestumiseks

Koostisosad
100 g toasoe maitsestamata toorjuust
100 g maitsestamata kohupiimapasta
1 suur peotäis hakitud siledaleheline petersell, till, murulauk
1 tk väike sibul (soovitavalt šalott või punane)
1 spl Oliiviõli
0.5 spl Valge veini äädikas
sool, must pipar

Valmistamine
Sega toorjuust kohupiimaga. Sega hulka hakitud sibul ja ürdid (osa jäta kaunistamiseks). Soovi korral lisa ka hakitud küüslauku. Lisa õli ja äädikas ning sega hästi läbi. Maitsesta soola ja pipraga. Pane serveerimiseni külma. Enne lauale tõstmist puista peale hakitud ürte.