Kalatoitude retseptid

Mereanni-paella 

Angelica Udeküll, 17. märts 2011, 06:34
Mereanni-paellaFoto: Daisy Lappard
Rooga võid valmistada nii pannil kui ka ahjus. Ahjus küpsetades kata vorm või ahjupann fooliumiga, et toit saaks mõnusalt aroomiküllane ja mahlane.

Kogus: kuuele

Koostisosad
1 spl Oliiviõli
5 viilu Peekon
200 g kana kintsuliha
2 tk sibul
4 tk Küüslauk
2.5 dl Pikateraline riis
2 tk terve röstitud paprika
Safran
5 dl Kalapuljong
3 dl Kanapuljong
400 g mereannnid
50 g Konservherned
sidrunisektoreid

Valmistamine
1.  Viiluta peekon ja prae pannil krõbedaks. Tõsta majapidamispaberile nõrguma.2.  Haki sibul ja küüslauk ning prae õlis paar minutit.3.  Lõika kanalihast suured kuubikud ja prae pannil kuldpruuniks. 4.  Lõika paprika tükkideks, lisa pannile ja sega läbi.5.  Lisa juurde ka riis, maitsesta safraniga ja pruunista kergelt.6.  Lisa puljongid ja hauta paar minutit.7.   Lisa riis hautamisnõusse, sega juurde mereannid ja herned.8.  Kata nõu pealt fooliumiga ja lase ahjus pool tundi 220 kraadi juures küpseda.9.  Serveerides lisa sidrunisektorid, mida peale pigistada. HEA TEADA: Dekoratiivsust ja mõnusat maitset lisavad paella’le sinikarbid – ostes poest värskeid karpe, viska kõrvale need, mis juba avanenud. Rohke külma vee all pestud karbid lisa roale viimasena, vahetult enne selle valmimist. Nende küpsemiseks kulub loetud minutit. Kui mõni karp küpsemise käigus ei avane, viska see minema.