Kuskuss mereandidega
Kogus: neljale
Koostisosad
3 spl Oliiviõli
1 tk suurem sibul
1 tk Porgand
1 tk sellerivars
4 küünt Küüslauk
100 g Purustatud tomatid
5 dl Kalapuljong
1 tl karripasta
250 g mereandide segu
8 cl Valge vein
2.5 dl kuiv kuskuss
värske tüümian
petersell
Valmistamine
1. Haki sibul ja küüslauk ning lõika seller ja porgand väikesteks kuubikuteks.
2. Kuumuta potis õli ja pruunista sibulat paar minutit.
3. Lisa karripasta, porgand, seller ja küüslauk ning kuumuta veel paar minutit.
4. Lisa purustatud tomatid ja kalapuljong. Vähenda kuumusta ja hauta kaane all umbes kümme minutit.
5. Lisa kuskuss ja lase kaane all paisuda, aeg-ajalt kahvliga segades, et kuskuss muutuks sõmeraks.
6. Kuumuta eraldi potis mereannid, lisa vein ja hauta veel umbes kümme minutit.
7. Serveerides lisa tüümian ja petersell.
SOOVITUS:
* Soovi korral võid roa valmimise lõpufaasis lisada ka valge kala fileed – ära tee seda liiga vara, muidu võib kala liiga pehmeks ja püdelaks muutuda.
Kommentaarid (0)