Ahjusiig fooliumisFoto: Sandra Urvak
Anni Arro 16. september 2011 04:33
Siig on meie kandis delikatesskala, mida kohtab üsna harva. Kuna siig on hõrgu ja magusa maitsega, ei tohiks seda millegagi üle maitsestada. Kasuta maitseaineid võimalikult vähe – ja saad vastu võimalikult palju.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 tk Suurem siig
50 g Või
till
Salvei
sool
värskelt jahvatatud pipar
10 tk värsked keedetud kartulid
veidi valget veini

Valmistamine
Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Hõõru siig seest ja väljast soolaga. Täida tilli, salvei ja võiga ning maitsesta värskelt jahvatatud pipraga. Keera kala fooliumisse, aseta ahjuplaadile ja pista ahju.Küpseta 200° juures umbes 10 minutit. Võta kala ahjust välja, ava foolium pealt ning lisa natuke valget veini ja aseta kala kõrvale poolitatud kartulid. Piserda üle natukese oliiviõliga ja maitsesta soolaga. Küpseta, kuni kartul ja kala on krõbedad ja kuldsed. Aeg- ajalt võid kartuleid segada, et need saaksid igast küljest ilusti pruuniks.