Lihatoidu retseptid

Lihtne kapsa-hakklihahautis 

Angelica Udeküll, 12. juuni 2012, 04:39
Lihtne kapsa-hakklihahautis Daisy Lappard

Kogus: kahele

Koostisosad
200 g Peakapsas
250 g Hakkliha
1 tk Sibul
1 küüs Küüslauk
0.5 l Puljong (või vesi)
Petersell, salvei jne
Hapukoor (serveerimiseks)

Valmistamine
1.  Haki sibul ja küüslauk ning prae hakklihaga koos pannil läbi.2.  Haki kapsas ja pane koos hakklihaga potti hauduma. 3.  Sega läbi ja vala peale puljong. Lase haududa, kuni kapsas on pehmenenud. Noor kapsas valmib üsna ruttu, vana kapsas keeb aga pea poole kauem. Maitsesta soola ja pipraga.4.  Lisa serveerimisel värsket peterselli ja soovi korral hapukoort.SOOVITUSED:* Maitsestamisel kasuta julgelt oma fantaasiat – kõiksugu värsked ürdid (nt estragon, salvei, piparrohi) sobivad hästi kapsahautise hulka. Samuti võid lisada sinepiseemneid.* Osa või lausa täiskoguse puljongist võid asendada ka heleda õllega. * Kapsas kaotab hautamisel oma erksa rohelise värvuse. Mõni minut enne hautise valmimist viska potti mõned värsked kapsaribad, mis jäävad toitu kaunistama ning hamba all mõnusalt krõmpsuma.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee