Küpsetised

Maasika-šokolaadimuffinid 

Toidutare, 1. juuli 2009, 13:39
Maasika-šokolaadimuffinidFoto: Jaan Heinmaa

Kogus: kaheteistkümnele

Koostisosad
125 g Või
4.5 dl jahu
1.5 dl Suhkur
1 tl Küpsetuspulber
250 g Metsmaasikad
2 dl Hapukoor või maitsestamata jogurt
2 tk Muna
75 g Tume šokolaad
1 kuhjaga tl Kartulijahu
MUFFINIPANNI PESADE KATMISEKS
pehme või
Kookoshelbed

Valmistamine
Määri muffinipanni pesad pehme võiga ja puista üle kookoshelvestega. Sulata või ja lase jahtuda. Sega jahu küpsetuspulbri ja suhkruga. Sega hapukoor, munad ja sulavõi koos kuivainetega ühtlaseks paksuks seguks. Tükelda šokolaad ja maasikad (kata viimased ühtlasema segunemise huvides eelnevalt kartulijahuga). Lisa mõlemad komponendid tainasse võimalikult vähe segades. Jaga tainas vormidesse. Küpseta ahju keskosas 175° juures 25 minutit. Tõsta pann restile ja lase jahtuda.