MaasikaunistusFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
15. juuni 2011, 10:32

Maasikaunistus ehk maasikakook

Seda kooki võid süüa nii kohe pärast küpsetamist kui ka päev hiljem. Kui lased sellel ööpäeva külmas seista, saad mahlasema maasikakoogi. Vahetult pärast küpsetamist kokkupandud kook on hamba all mõnusalt krõbe.

Koostisosad
PÕHI
125 g Või
1 dl Suhkur
3 tk Munakollane
1.5 dl nisujahu
5 sl Piim
2 tl Küpsetuspulber
KATE
3 tk Munavalge
2 dl suhkur
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
2 dl Mandlilaastud
KAUNISTAMISEKS
4 dl Vahukoor
Aedmaasikaid

Valmistamine
Vahusta toasoe või suhkruga, lisa ükshaaval munakollased ja vahusta edasi. Sega nisujahu küpsetuspulbriga ja lisa piimaga vaheldumisi taignale, sega korralikult läbi. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja määri taigen sinna peale. Kuna taigen on üsna kleepuv, on seda kõige parem teha märja käega. Vahusta munavalged suhkruga, lisa mandlid, sega ja määri vaht taignale. Küpseta 180° juures 20 minutit. Lõika jahtunud põhi keskelt pooleks. Kata esimene kiht maasikatega ja seejärel poolega vahukoorest. Tõsta peale teine põhjakiht ja kata ülejäänud vahukoorega. Serveeri kohe või tõsta järgmise päevani külma. Maasikatega kaunista vahetult enne laualepanekut.