Kiudainerikkad toidud

Maasikaunistus ehk maasikakook 

Toidutare, 15. juuni 2011, 10:32
Maasikaunistus Jaan Heinmaa
Seda kooki võid süüa nii kohe pärast küpsetamist kui ka päev hiljem. Kui lased sellel ööpäeva külmas seista, saad mahlasema maasikakoogi. Vahetult pärast küpsetamist kokkupandud kook on hamba all mõnusalt krõbe.

Koostisosad
PÕHI
125 g Või
1 dl Suhkur
3 tk Munakollane
1.5 dl nisujahu
5 sl Piim
2 tl Küpsetuspulber
KATE
3 tk Munavalge
2 dl suhkur
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
2 dl Mandlilaastud
KAUNISTAMISEKS
4 dl Vahukoor
Aedmaasikaid

Valmistamine
Vahusta toasoe või suhkruga, lisa ükshaaval munakollased ja vahusta edasi. Sega nisujahu küpsetuspulbriga ja lisa piimaga vaheldumisi taignale, sega korralikult läbi. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja määri taigen sinna peale. Kuna taigen on üsna kleepuv, on seda kõige parem teha märja käega. Vahusta munavalged suhkruga, lisa mandlid, sega ja määri vaht taignale. Küpseta 180° juures 20 minutit. Lõika jahtunud põhi keskelt pooleks. Kata esimene kiht maasikatega ja seejärel poolega vahukoorest. Tõsta peale teine põhjakiht ja kata ülejäänud vahukoorega. Serveeri kohe või tõsta järgmise päevani külma. Maasikatega kaunista vahetult enne laualepanekut.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee