Üleküpsetatud sinikarbid koriandripestogaFoto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
7. aprill 2010, 08:07

Üleküpsetatud sinikarbid koriandripestoga

Värskelt valmistatud pesto koos sinikarpidega on proovimist väärt maitseelamus ja sobib hästi eelroaks.

Kogus: neljale

Koostisosad
20 tk Sinimerekarbid
1 kimp värske koriander
1 kimp värske lehtpetersell
1 dl Seedermänniseemned
1 dl riivitud Parmesan täidise jaoks v. muu kõva juust
+ parmesani pealeraputamiseks v. muu kõva juust
2 küünt Küüslauk
0.5 dl Oliiviõli
sool, pipar

Valmistamine
1. Pruunista seedermänni seemned kuival kuumal pannil.2. Purusta koriander, lehtpetersell ja küüslauk sauseguris. Lisa seedermänni seemned ja Parmesan ning sega veel, lisades vähehaaval õli. Maitsesta soola ja pipraga.3. Pane karbid ahjupannile. Tõsta igale karbile lusikaga koriandripestot ja riivitud Parmesani.4. Küpseta 200-kraadises ahjus paar minutit, kuni juust pruunistub.