Kalatoitude retseptid

Tom Yum krevettidega 

Epp Mihkels, 7. aprill 2010 08:06
Tom Yum Goong

Kogus: neljale

Koostisosad
1.5 l vesi või kalapuljong
4 dl puhastatud hiidkrevetisabasid
8 tk shiitake seend (või šampinjonid)
8 tk väikesed või kirsstomatid
2 kauna tšillipipar
1 tk väike linnusilmatšilli
1 vars Sidrunhein
4 tk kahvrilaimi lehed
1-2 laimi mahl
4 sl Kalakaste
SERVEERIMISEKS
rohelist sibulat
värsket koriandrit

Valmistamine
Pane vesi ja pujong tulele. Viiluta seened ja poolita tomatid. Puhasta suuremad tšillid seemnetest ja haki. Lõika väiksem tšilli koos seemnetega viiludeks, vala peale 1dl külma vett ning pane maitsestamiseks kõrvale. Tao sidruniheinavars lihahaamri või noaseljaga elastsemaks ja keera sõlme. Lisa keevale veele ja puljongile sidrunhein, laimilehed, kalakaste ja hakitud tavalised tšillid, seejärel ka seened ja tomatid. Keeda pool minutit. Pane juurde krevetid, lase keema tõusta ja tõsta supp tulelt ära. Maitsesta laimimahlaga ja isa kalakastmega vajadusel soolasust.Vürtsikust saad supile lisada tšillivedeliku ja leotatud tšilliga. Viimast võid ka kõrvale serveerida. Maitsestamisel arvesta et supp peab olema vürtsine ja laimihapu, mitte ebamääraselt tšilline.Tõsta valmis supp kaussidesse ning puista peale hakitud rohelist sibulat ja koriandrit.