Ciabatta päikesekuivatatud tomati ja mozzarella’ga Foto: Daisy Lappard
Lõunasöögi retseptid
5. aprill 2010, 10:23

Ciabatta päikesekuivatatud tomati ja mozzarella’ga

Viilude asemel võid teha ka suurema ahjuvõileiva – sellisel juhul lõika ciabatta-päts pikkupidi pooleks. Katsetada sobib ka Gruusia leivaga.

Kogus: kahele

Koostisosad
2 viilu Ciabatta
2 tl Pesto
6 tk päikesekuivatatud tomat
0.5 tk Punane sibul
70 g Mozzarella
Basiilik (värske)

Valmistamine
1.  Lõika ciabatta’st korralikud viilud.2.  Määri saiale pestokastet.3.  Viiluta sibul ja aseta saiale vaheldumisi vaheldumisi õlist nõrutatud päikesekuivatatud tomatite ja mozzarellaga.4.  Küpseta ahjus 180 kraadi juures u kümme minutit, kuni juust on sulanud.5.  Aseta võileivale basiilikuleht ja puista üle purustatud musta pipraga.Ciabatta’le võid pesto asemel määrida kõikvõimalikke pastasid, sobivad erinevad tšatnid, päikesekuivatatud tomatite pasta, sibulamoos, tapenade’i jms. Rikasta võileiba ka näiteks marineeritud küüslaugu, toorsuitsusingi jms-ga.