Köögiviljawok tofugaFoto: Priit Palomets
Õhtusöögi retseptid
26. märts 2010, 10:21

Köögiviljawok tofuga

Wok-road on tervislikud ja nende puhul saab rakendada piiramatult fantaasiat. Siinpa-kutud roog on valmistatud tofu ehk sojaoa juustuga.

Kogus: neljale

Koostisosad
200 g Tofu
6 s sojakaste
2 tl Hakitud ingver
2 tl hakitud küüslauk
3 spl jahu
3 spl Oliiviõli
4 spl hakitud roheline sibul
2 tk väikesed porgandid
100 g Suvikõrvits
100 g Šampinjonid
1 tk Paprika
1 spl Seesamiseemned
1 dl köögiviljapuljong
0.5 tl Purustatud pipar

Valmistamine
Lõika porgandid, paprika ja suvikõrvits peenikesteks ribadeks, tofu pisikesteks kuubiku-teks. Viiluta šampinjonid. Sega pool küüslaugust, ingverist ja sojakastmest tofukuubikutega ning lase 15–30 minutit seista. Kurna tofukuubikud ja kata jahuga, raputa üle-liigne jahu maha. Aseta wok-pann pliidile ja kuumuta selles oliiviõli. Prae tofukuubikuid pidevalt segades mõni minut ning kalla kaussi. Prae kergelt küüslauku, rohelist sibulat ja ingverit. Lisa köögiviljad, seedriseemned ja sojakaste, prae pidevalt segades veel mõni minut. Vala peale puljong ja prae, kuni köögiviljad on poolpehmed. Lisa tofu ja sega roog ettevaatlikult läbi, serveeri kohe.