Parim Maitse kirsikookFoto: Parim Maitse
Küpsetised
9. veebruar 2009, 08:33

"Parima maitse" kirsikook

Kokasaate "Parim maitse" 30.01.2009 retsept

Kogus: ühele

Koostisosad
PÕHI
3 dl jahu
150 g Või
1.5 dl Suhkur
1 tl Küpsetuspulber
KIRSITÄIDIS
500 g Kirsid (külmutatud)
200 ml Punane vein
4 sl Maisitärklis
100 g Suhkur
BISKVIIT
4 tk Muna
4 sl Jahu
4 sl Suhkur

Valmistamine
Sega põhja jaoks toasoojad ained kausis kokku. Mikserda segu nii kaua, kuni saad ühtlase massi. Vajadusel lisa jahu. Mida rohkem suhkrut paned, seda karamellisem põhi tuleb.Kuumuta külmutatud kirsse veinis kuni sulamiseni. Maitsesta suhkruga. Sega tärklis tassis külma veega ja lisa kirssidele. Sega pidevalt ja vajadusel lisa veel tärklist. Segu peab jääma suhteliselt klistiirjas.Vahusta muna, jahu ja suhkur. Aseta tainapõhi koogivormi põhja ja äärtesse. Eelküpseta 7 minutit 200-kraadises ahjus. Nüüd lisa kirsimass ja kõige peale vala biskviit. Küpseta 150-kraadises ahjus, kuni biskviit on läbi küpsenud. Tõsta kuumust 200 kraadini ja küpseta kook pealt pruunikaks. Lase jahtuda ning serveeri.