Ahjukala ja ürtidega ahjukartulidFoto: Johannes Arro
Kalatoitude retseptid
10. veebruar 2009, 11:29

Ahjukala ja ürtidega ahjukartulid

Kokasaate "Meie Annid" 02.02.2009 retsept

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 kg Lõhefilee
5 sl Majonees
Sool
kuivatatud lillat basiilikut
kuivatatud piparmünti või melissi
kuivatatud iisopit
kuivatatud apteegitilli
AHJUKARTULID
1 kg Kartul
või, sool
kuivatatud lillat basiilikut
kuivatatud punet
kuivatatud iisopit
kuivatatud aed-liivateed

Valmistamine
Ahjukala:Aseta ürdid uhmrisse, purusta ja raputa läbi sõela, rootsud jäävad sõelale ja taldrikule jääb puhas ürdipuru. Lõika lõhe parajateks portsudeks, aseta fooliumile, määri majoneesiga, puista üle ürdiseguga ja maitsesta vähese soolaga. Voldi foolium kinni ja küpseta 200 C juures ca 30 min.Ahjukartulid:Aseta ürdid uhmrisse, purusta ja raputa läbi sõela, rootsud jäävad sõelale ja taldrikule jääb puhas ürdipuru. Tee kartulitele terava noaga rist sisse  ja aseta fooliumile. Puista üle ürdipuruga ja lisa tükike võid. Voldi foolium kokku ja küpseta 200 C juures umbes 20-30 min."Meie Annid" retsepte avaldatakse ajakirjas Oma Maitse