Võileivakoogikesed sojajogurti ja pehme tofugaFoto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
5. veebruar 2009, 08:05

Võileivakoogikesed sojajogurti ja pehme tofuga

Kogus: kaheksale

Koostisosad
8 -12 viilu kandiline rukkileib
150 g Pehme tofu
150 g Maitsestamata sojajogurt
3 tk Heeringafilee (kergsoola)
3 tk Väiksed punased sibulad
1 tl Sidrunipipar
Hakitud ,murulauk
KAUNISTUSEKS
väiksed punase sibula rõngad

Valmistamine
Lõika heeringas noaga hästi peeneks ja kooritud sibulad õhukesteks rõngasteks. Jäta neist kõige pisemad koogikeste kaunistamiseks, ülejäänud lõika tillukesteks tükikesteks. Sega kõik katteained kokku. Lõika koorikuta rukkileivaviilud suure terava noaga kolmnurkadeks või ristkülikuteks. Võid ka teha viiludest teravaservalise plekkvormikese abil kettaid või muid meelepäraseid kujundeid, leiba kulub sel juhul muidugi rohkem. Kata leivapalad paksu segukihiga ja tõsta paarikaupa teineteise peale. Kaunista sibularõngastega. Serveeri noa ja kahvliga söödava suupistena.