Ahjupannkook hakkliha ja köögiviljadegaFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
14. oktoober 2008, 10:29

Ahjupannkook hakkliha ja köögiviljadega

Ahjupannkook on vedelast pannkoogitainast ahjus küpsetatud suur plaadikook. Niisugused koogid on populaarsed põhjamaades, sealhulgas ka Soomes, kus neid kutsutakse pannukakku ehk otsetõlkes pannkook.

Kogus: ühele

Koostisosad
TAINAS
3 dl Piim
2 tk Muna
3.5 dl Jahu
1.5 dl Tomatimahl
1 dl Mineraalvesi
HAKKLIHASEGU
200 g Hakkliha
1 sl Õli
1.5 tl Ürdisool
0.5 tl küüslaugupulber
Cayenne'i pipar (näpuotsaga)
1 tk Paprika
1 tk Porrulauk (hele osa)

Valmistamine
Valmista piimast, munadest ja jahust tainas ning lase 30 minutit seista. Kuumuta lahtinäpitud hakkliha õlis kuni punase värvuse kadumiseni ja tõsta pannilt ära. Sega juurde pisikesteks tükkideks lõigatud paprika ja porru. Lisa segu tainasse. Sega juurde ka tomatimahl ja mineraalvesi.Kalla tainas küpsetuspaberiga üleni vooderdatud ahjuplaadile ja küpseta 200° juures umbes 30 minutit.