Kiudainerikkad toidud

Rabarberi-kohupiima plaadikook 

Toidutare, 7. mai 2009, 05:26
Rabarberi-kohupiima plaadikookFoto: Jaan Heinmaa
Muretainapõhja ja hapuka rabarberikattega kohupiimakook küpseta valmis eelmisel päeval. Jätkub suuremale seltskonnale ega jäta külmaks kedagi.

Koostisosad
PÕHI
175 g või
1.5 dl suhkur
1 tk Munakollane
5 dl nisujahu
3 tl Küpsetuspulber
3 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
1 sl Vesi
RABARBERIKATE
500 g Rabarber
0.5 dl Vesi
1 dl Suhkur
KOHUPIIMATÄIDIS
400 g kohupiimapasta
200 g Hapukoor
3 tk muna
1 tk Munavalge
1 sl Vanill- või vanilliinsuhkur
2 dl Suhkur
0.5 dl Kartulijahu
0.5 dl rabarberimahl kastrulist

Valmistamine
Vahusta toasoe või suhkruga, lisa vahustamist jätkates munakollane. Sega kuivained omavahel ja lisa vahule. Pane kolmandik tainast kõrvale. Sega ülejäänu hulka 1 sl vett ning suru saadud tainas küpsetus paberiga kaetud 20 x 30 cm suuruse koogivormi põhja.
Puhasta rabarberid ja tükelda, pane kastrulisse koos vähese vee ja suhkruga. Kuumuta keemiseni, keera pliit välja ning jäta kaane alla hauduma 15 minutiks. Kata tainas nõrutatud rabarberikattega (hoia vedelik täidise jaoks). Vahusta munakollased tavalise ja vanillsuhkruga. Sega hulka kohupiimapasta koos hapukoore ja kartulijahuga. Vahusta munavalged kõvaks vahuks ja sega koos jahtunud rabarberimahlaga kohupiimavahu hulka. Vala täidis rabarberitele ja pudista ülejäänud tainas peale. Küpseta 175° juures 50–60 minutit. Lõika jahtununa tükkideks.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee