Šaslõkk i salatikFoto: Parim maitse
Sealiha retseptid
5. mai 2009, 09:49

Šaslõkk i salatik

Parim maitse 2. mai 2009

Kogus: neljale

Koostisosad
1 kg sea abaliha
2 tk Sibul
2 tk Õun
4 küünt Küüslauk
4 sl Santa Maria vahemere ürdisegu
3 sl Balsamiäädikas
Santa Maria suitsumaitselist grillõli (Hickory)
2 sl Suhkur
Santa Maria kivi- ja meresoola segu (rock & sea salt)
Santa Maria kolme pipra segu (triple pepper)
2 dl vesi

Valmistamine
Lõika sealiha õhukesteks viiludeks või kuubikuteks. Viiluta sibul ja küüslauk ning haki õunad väikesteks tükkideks. Aseta köögiviljad kaussi. Lisa äädikas, vesi, sool, suhkur, ürdisegu ja pipar. Maitse marinaadi – see peab jääma magus-hapukas ja paraja soolaga. Aseta liha sisse ja lase marineerida kuni 1 tund. Kui soovid liha pikemalt hoida marinaadis, tee marinaad veidi lahjem ja lase lihal selles seista ööpäev. Valmista liha grillil või grillpannil. Küpsetamise ajal määri pintsliga lihale Santa Maria suitsumaitselist grillõli. Kui tegid lihast kuubikud, aja need vardasse ja küpseta. Serveeri grillitud liha koos marinaadis olnud köögiviljadega ning lisa soovi korral juurde oliiviõli.