Kartulipannkoogid suitsulõhegaFoto: Nigella Express
Hommikusöögi retseptid
5. mai 2009, 09:26

Kartulipannkoogid suitsulõhega

Olen oma elu jooksul kõiksuguseid kartulipannkooke teinud, aga need siin on vist kõige lihtsamad. Enda suureks üllatuseks valmistasin neid kartulipudrupulbrist, aga üks kord on ikka esimene kord. Ja maitse oli nii hea, et süümepiinadeks pole põhjust.

Koostisosad
3 tk Muna
125 ml Piim
2 tk peeneks hakitud sibulavarred
2 sl Oliiviõli
60 g kartulipudrupulber
40 g jahu
0.5 tl Küpsetuspulber
0.5 tl Sidrunimahl
300 g Külmsuitsulõhe
väike peotäis tilli

Valmistamine
Aga kui sa ei suuda nii madalale langeda, et kartulipudrupulbrit osta, siis mine mõnda kallisse tervisliku toidu poodi ja osta mahedalt toodetud kartulihelbeid. See on täiesti mõistetav. Kui paned nendesse kookidesse 2,5 dl kartulihelbeid ja jätad jahu ja küpsetuspulbri ära, saad imeliselt toitvad väikesed koogikesed, mis sobivad korraliku praetud hommikusöögi juurde. Need imevad kõik üleliigsed, kuid siiski nii oivalised rasvad ja mahlad endasse. Siinkohal on meil aga vaja nende kookide veidi elegantsemat versiooni. Serveeri neid kokteilipeol või peolaual eelroana, pakkudes kõrvale crème fraîche’i või hapukoort.
Valmistamine: Sega tainanõus kokku munad, piim, peeneks hakitud talisibul ja oliiviõli. Sega juurde kartulipudrupulber, jahu, küpsetuspulber ja lõpuks lisa sidrunimahl. Aja lame grillpann kuumaks ja tõsta segu supilusikaga kuhjakestena kuumale grillpannile. Prae mõlemalt poolt umbes 30 sekundit või kuni koogid on kuldpruunid ja nii tahked, et neid saab ümber keerata.
Kui pannkoogid on veidi jahtunud, rebi suitsulõhest väikesed ribad ja säti need iga pannkoogi peale. Kaunista lõhega kaetud kooke pisikeste tilliokstega. Kogustest valmib umbes 30 koogikest.