Tuunikalarullid / krabi- ja avokaadorullidFoto: Nigella Express
Kalatoitude retseptid
5. mai 2009, 09:26

Tuunikalarullid, krabi- ja avokaadorullid

Mulle pole kunagi eriti meeldinud toitu rullida, voltida või niisama näperdada. Aga kui sellesse tegevusse tõesti süveneda, on see isegi päris mõnus, enamgi veel. Nende rullide tegemine on kummaliselt rahustav ja need on alati kõigi lemmikud. Nende abil saab tekitada mõnusat särtsu ja vältida tundide kaupa kuuma pliidi kohal askeldamist.

Kogus: kuuele

Koostisosad
TUUNIKALARULLID
1 tl Majonees
0.5 tl Wasabi
2 tilka Seesamiõli
1 tk Pehme nisutortilja
0.5 tk kooritud ja kangideks lõigatud porgand
0.25 tk pikkupidi poolitatud ja kangideks lõigatud kurk
90 g tükeldatud tuunikala
KRABI- JA AVOKAADORULLID
125 ml valge krabiliha
1 tl majonees
0.5 tl Wasabi
2 tilka Seesamiõli
0.5 tk Avokaado
60 ml Jääsalat (väikesteks tükkideks rebitud)
veidi sidrunimahla
1 tk pehme nisutortilja

Valmistamine
Pakun välja ka krabirullide alternatiivi, kuna mõistan, et kõigile ei pruugi meeldida toore tuunikala käsitsemine ega söömine. Kuid proovi need siiski ära, sest asi pole üldsegi nii hirmus. Kui võimalik, osta värsket tuunikala samal päeval, kui rulle süüa kavatsed. Mõlema retsepti kogused on antud ühe rulli ehk ühe tortilja kohta, millest peaks pärast rullimist ja lõikamist kolm tükki saama.
Tuunikalarullid: Sega väikeses kausis kokku majonees, wasabi ja seesamiõli ning määri segu tortilja ühele poolele. Säti porgandikangid horisontaalselt tortiljale alumisest äärest veidi kõrgemale. Säti kurgikangid omakorda porgandite peale. Lõpuks pane kõige peale tuunikalaviilud – samuti horisontaalselt, sest nii on lihtsam see kõik rulli keerata. Hakkagi altpoolt rullimisega pihta ja moodusta võimalikult tihke rull – nagu Kuuba sigar. Lõika rull diagonaalselt kolmeks tükiks.
Krabi- ja avokaadorullid: Pane krabiliha kaussi, lisa majonees, wasabi ja õli ning sega kõik läbi. Aseta tortilja enda ette ja säti krabiliha selle peale alumisest äärest veidi kõrgemale. Uurista poole teelusikatäie kaupa avokaado viljaliha koore seest välja ja säti see krabiliha peale. Raputa peale veidi salatiribasid ja pritsi peale sidrunimahla. Alusta rullimist altpoolt ja moodusta tihke sigar ning lõika see diagonaalselt kolmeks tükiks.
Kahest retseptist saab kokku kuus tükki.