Kasutajate retseptid

Läätsesupp Vahemere moodi 

Toidutare, 11. aprill 2007 14:29

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
2 suurt sibulat
2 vart sellerit
2 porgandit
60 m(veerand tassi) oliiviõli
750 ml(3 tassi) kanapuljongit(parem on kaks korda rohkem, sest muidu on läätsepudru)
250 ml(1 tass) läätsi, pruune või rohelisi
1 796ml-ne purk konservtomateid
(60 ml portveini)
soola ja pipart maitse järgi
pool tl tüümiani(või provence'i herbe)
riivjuustu(parmesan oli retseptis märgitud) v. muu kõva juust

Valmistamine
Hakitud sibul, viilutatud seller ja porgand koos õliga pannile, keskmisel kuumusel 5-10 minutit. Puljong, läätsed, tomatid ja kuumutatud kraam keskmisel kuumusel umbes 45 minutit kaane all. Enne serveerimist matsestada. Juustu pannakse igale portsjonile eraldi. Leivaks on kõige parem üks viil head röstitud sepikut. Kui teha puljongikuubikuga puljong, siis on see täiesti suurepärane taimetoitlase roog.