Ungari köök

Paprikaguljašš 

Toidutare, 9. veebruar 2011, 12:16
Värvikas Ungari paks supp, millele annavad hea maitse rohked paprikad koos vürtsidega. Kui on väga kiire, võib rooga valmistada ka hakklihast

Kogus: neljale

Koostisosad
500 g veiseliha
500 g kartulid
2 tk sibulad
4 tk paprikad
2 küünt Küüslauk
2 tl õli
2 dl tomatipüree või -kaste
5 dl lihapuljong
1 sl Paprika (jahvatatud)
0.5 tl Cayenne'i pipar
1 tl vürtsköömen
1 tl jahvatatud must pipar

Valmistamine
Pruunista ribadeks lõigatud liha tükk või hakkliha paksupõhjalises kastrulis. Prae hakitud sibulaid mõni minut pannil õlis, tõsta potti liha juurde. Lisa sinna ka tomatipüree- või kaste, lihapuljong ja maitseained ja hauta 45-60 minutit. Pane juurde kuubikuteks lõigatud kartulid ja paprikad. Keeda rooga veel 10-20 minutit või kuni kartulid on pehmed.