Õhtusöögi retseptid

Piima-köögiviljasupp 

Toidutare, 21. oktoober 2009 08:07
Piima-köögiviljasuppFoto: Jaan Heinmaa
Kodust piimasuppi saab valmistada aasta ringi, kuid parim tuleb see suvel värsketest köögiviljadest. Supp maitseb hästi ka ilma singita.

Kogus: neljale
Valmistusaeg:
30 minutit

Koostisosad
4 tk kartul
3 tk Porgand
1 tk väike kaalikas
1 tk Porrulauk
1 tk väike lillkapsas
5 dl vesi
1 dl piim
150 g sink
1.5 sl või
2 tl sool
SERVEERIMISEKS
värske peterselli

Valmistamine
Koori kartulid, porgandid ja kaalikas, lõika väikesteks kuubikuteks. Viiluta porru ja eralda lillkapsas õisikuteks. Hauta köögivilju väiksel tulel vees 10–15 minutit ehk kuni need on pehmed. Lisa 1 sl võid ja piim, maitsesta soolaga. Lõika sink kuubikuteks, pruunista 0,5 sl võis ja tõsta supi sisse; kuumuta kõik koos läbi. Serveerimisel raputa peale hakitud peterselli.