Sealiha retseptid
8. oktoober 2009, 09:00

Pohladega täidetud seafilee pohla-seenekastmes

Ühendades seenelkäigu ja marjakorjamise, saad saagist valmistada hapuka metsase maitsega seafilee. Puravike asemel võid kasutada erinevaid kupatatud seeni.

Kogus: neljale
Valmistusaeg:
valmistusaeg 30 minutit + 30 minutit küpsemiseks

Koostisosad
1 tk (ca 500g) Sea sisefilee
sool, must pipar
salveilehed
1 tk sibul
0.5 dl pohlad
õli praadimiseks
KASTE
1 l Puravikud
2 dl (või kupatatud seened)
2 dl vasikafond
1 dl Pohlad
1 tl mesi
1 dl Rõõsk koor 10%
1 sl Maisijahu

Valmistamine
Tee seafileesse pikisuunas sügav sisselõige, nii et saad filee avada nagu raamatu. Tee filee kummagisse poolde veel sisselõiked ja ava ka need. Raputa avatud pinnale soola, musta pipart ja hakitud salveilehti. Koori ja haki sibul ning raputa see ja pohlad fileele. Keera filee tihedalt rulli ja kinnita niidiga. Hõõru ülejäänud sool ja pipar liha pinnale. Pruunista filee kiirelt pannil õlis ja pane seejärel pooleks tunniks 175-kraadisesse ahju küpsema.Haki seened, sega vasikafondiga ja hauta 3-4 minutit. Lisa pohlad ja mesi ning kuumuta minuti jagu. Lisa kastmele kohvikoorega segatud maisijahu (soovi korral paksenda maisijahu vähese külma veega.)Serveeri keedetud riisi või kartulitega.